MURERI

Många som anlitar en murare gör det i samband med att det ska byggas en vägg i en befintlig bostad eller vid nybyggnation av olika slag. När det kommer till väggar är det ett bra alternativ att välja att mura en vägg istället för att snickra upp en vägg. Det ger bättre ljudisolering och lämpar sig bättre om man är många som bor i samma hus och behöver mer privatliv.

Mura skorstenen

Husägare anlitar murare när de behöver få hjälp med att bygga en ny skorsten. En skorsten i dåligt skick får hela taket att se risigt ut. Därför kan det vara bra att fixa en ny skorsten samtidigt som man är igång att byta tak. Oftast är taket och skorsten lika gamla och kan därför behöva bytas samtidigt.

Mureri i trädgården

När det kommer till trädgården kan man mycket väl mura en vägg för att skapa vindskydd. Många köper vindskydd i trä, men de är inte alls lika tåliga som en murad vägg. Dessutom skapar en vacker mur i trädgården en helt annan känsla än en trävägg. Med tiden kommer den att få vacker beklädnad i form av mossa och grönska, vilket kommer göra att den smälter in i trädgården på ett naturligt sätt.

Mura källare

Vid nybyggnation ordnar en murare grunden för huset, alltså källarplan. Genom att mura källare skapar man extra utrymme i bostaden som kan användas som en sval förvaringsplats eller extra boarea. En källare skapar ett extra våningsplan till bostaden utan att behöva bygga på höjden. Det gör att man får möjlighet att förvara saker i källaren som man inte vill ha i övriga huset, såsom träningsredskap, en extra kyl eller julpynt.

OFFERTFÖRFRÅGAN!