PLATTSÄTTNING

Att använda sig av plattsättning är väldigt vanligt i trädgårdar och på garageuppfarter. Fördelen med att lägga plattor istället för att ha en grusplan eller grusgång är framförallt enkelheten. En grusplan kräver mycket underhåll för att den ska se bra ut. Man måste fylla på med nytt grus med jämna mellanrum eftersom gruset försvinner av naturliga orsaker, exempelvis i samband med att man skottar snö eller för att gruset sjunker ner i marken med tiden.

Plattsättning för garageuppfart

En garageuppfart som har stenplattor istället för grus har större risk för att bli som en isbana på vintern, men det löser man bäst med hjälp av värmeslingor under plattorna. En värmeslinga ser till att snö inte lägger sig och att is smälter. Då har man alltid en snöfri och isfri uppfart.

Plattsättning i trädgården

I trädgården kan man också få många fördelar av att välja att lägga plattor istället för grus. Under sommaren blir det skönare att gå barfota och man slipper att bråka med ogräs som annars brukar kunna växa upp i grusplanen.

Unika mönster med plattsättning

Med hjälp av stenplattor kan man skapa unika mönster och utseenden på sin uppfart, uteplats eller gångar i trädgården. Det finns oändliga möjligheter både när det gäller mönster och materialval.

Vilken typ av sten man väljer gör mycket för helhetskänslan. Vill man skapa en antik känsla i trädgården kan man välja att lägga trumlad kullersten. Föredrar man en modern känsla kan man lägga skiffer.

Man kan med fördel matcha färgen på stenplattorna med huset och stilen i trädgården för att skapa en vacker helhetskänsla. Man kan även bygga vackra stentrappor och stenkanter för att rama in trädgården på ett fint sätt.

OFFERTFÖRFRÅGAN!