PUTSARBETEN

Mureri och putsarbeten brukar gå hand i hand. Efter att en murare har murat en vägg ska väggen putsas med exempelvis fasadputs. En putsad fasad ger en robust och vacker känsla till huset och det är även ett tacksamt material att jobba med. Dock gäller det att använda sig av rätt målarfärg när man ska måla på putsen eftersom det krävs en färg som tillåter putsen att andas. Om inte putsen kan andas kan det leda till att huset blir instängt och att putsen börjar mögla.

Puts inomhus

Det går utmärkt att putsa inomhus. Att putsa en vägg inomhus är ett alternativ till att sätta upp en tapet eller måla. Inomhus är det vanligt att putsa eldstäder, speciellt i äldre hus. Kakelugnar var förr i tiden en exklusiv vara medan putsade eldstäder var för gemene man. Därför är det vanligt att se putsade eldstäder i hus och torp från 1700-1800-talet.

Vill man återskapa en äldre stil kan man därför välja att putsa en eldstad istället för att bygga kakelugn eller installera en ny och modern vedspis. En putsad eldstad håller bostaden varm länge tack vare att den stora muren värms upp och håller värmen.

Källarputs av hög kvalitet som skyddar konstruktionen

Väta och saltlösningar är vanligt förekommande i källarutrymmen och är svårt att få bort till hundra procent. På sikt kan det leda till skada på både murverk och puts. Det finns sätt att minska förekomsten av vatten genom att lokalisera eventuella läckor och se över dräneringen. Det är även möjligt att i vissa fall minska förekomsten av salt.

Men, lite fukt och salt kommer nästan garanterat finnas om man inte gräver om hela källaren, vilket betyder att en relativt regelbunden källarputs kan vara nödvändig och i de flesta fall tillräcklig för att undvika mögel och annat i källaren.

Putsa hela rum

Precis som man kan putsa ytterväggarna kan man även putsa innerväggarna. Vill man ha ett unikt utseende i exempelvis badrummet kan man välja att putsa väggarna i badrummet istället för att kakla eller sätta upp våtrumsmatta på väggarna.

Ett rum med helputsade väggar ger en helt annan känsla än vad tapetserade eller målade väggar gör, speciellt om man inte målar över putsen och använder sig av en grövre puts som skapar lite struktur på väggarna. Det passar bra om man vill få till en industristil i hemmet.

OFFERTFÖRFRÅGAN!