SKORSTEN

Precis som det mesta annat, så slits skorstenar av regn, vind, kyla och allt övrigt som vårt nordiska klimat kan frambringa. Många eldar dessutom tyvärr på ett inte helt korrekt sätt. Vilket också bidrar till förslitning och högre risk för skador på skorstenen – för att inte tala om brandfara och annat tråkigt.

Säkerhet

Har du köpt ett litet fritidshus eller sommarstuga med kamin, men är inte säker på om det är säkert att elda? Vi kommer gärna och undersöker och ger dig besked direkt på plats om eventuell renovering behövs. 

Dessutom är det extremt viktigt att den fungerar som den ska. Vi utför därför alltid en grundlig ventilationskontroll när vi ska undersöka hur funktionsduglig en skorsten är. Vi har också tillgång till värmekamera som snabbt kan få fram bevis på var värmen försvinner i de fall då du känner att det inte blir så varmt som du vill.

Totalentreprenad för renovering av skorsten

Vi kan utföra helrenovering, åtgärda defekta ventilationer, installera och montera ny kamin och skorsten från grunden och allt däremellan. Vi erbjuder alltid rådgivning för dig som vill maximera livslängd och kvalitet på din skorsten.

Totalentreprenad innebär att vi sköter hela projektet från start till till slut, oavsett projektets omfattning. Vi sköter materialinköp, projektledning och använder vårt kontaktnät av andra hantverkare om det behövs expertis som faller utanför vårt specialistområde.

Berättigade för rotavdrag

Många tror att en trasig skorsten är omöjlig att rädda, men faktum är att det finns flera sätt att ”rädda” en sönderfallen skorsten. En vanlig lösning som vi ofta utför åt våra kunder, är att helt enkelt montera ett insatsrör inuti skorstenen. Röret är så klart helt tätt och säkerställer att den gamla traditionella stilen på skorstenen står bevarad utvändigt. Medan den är mer modern invändigt. Det är en mycket populär lösning.

I princip alla arbeten på skorstenar är berättigade för rotavdrag och vi kan hjälpa till med dina frågor om det också.

OFFERTFÖRFRÅGAN!