Kategorier
Okategoriserade

Vajersågning – en bra lösning 

Vajersågning har seglat upp som ett ypperligt alternativ till det tidigare mer självklara valet i form av sprängning. I samband med att man exempelvis ska arbeta i gruvor, göra tunnlar eller genomföra ett markarbete där grunden är full av berg och sten så kan man genom att använda vajersågning genomföra ett projekt – helt enligt tidsplan – utan att ta samma risker som man gör om man spränger. 

En sprängning innebär alltid en risk. Även om du anlitar en riktigt skicklig firma så kan det fortfarande handla om skador på exempelvis närliggande byggnader – som en följd av vibrationer – samt rasrisk. 

Vajersågning – mindre risker än sprängning

Det slipper man genom att istället välja en erfaren partner inom vajersågning. Tekniken kring bergsprängning har blivit mer sofistikerad under senare år och visst finns det fortfarande en mängd olika fördelar med att spränga snarare än att såga – effektiviteten, i synnerhet – men det finns all anledning att numera se vajersågning mer som ett fullgott alternativ snarare än bara som ett komplement. 

Idag kan de moderna sågarna ta sig igenom egentligen vilken bergart som helst. Detta samtidigt som maskinerna blivit betydligt enklare att använda och inte alls ger ifrån sig lika höga ljud och skakar lika mycket som de äldre modellerna. Genom att välja vajersågning så kan man välja den trygga vägen till ett perfekt arbete – men utan att utsätta sig själv eller andra för lika stora risker. 

Välj rätt företag för vajersågning 

Elefanten i rummet och det viktiga att vara medveten om är att man också måste säkerställa kvalitet hos de som sköter sågningen. Långt ifrån alla som erbjuder en vajersågning kan göra det med samma kvalitet som man har rätt att förvänta sig. 

Undersök innan du går vidare och var alltid noga med att se över hur länge ett företag varit verksamt – samt hur många referenser man kan visa upp. Blir man anlitade för större projekt så är det en enorm fjäder i hatten.